13.10.2010

Tottistreenit

Kävimme hytisemässä K9:n tokotreeneissä. Tai ei Hukalla kylmä ollut, sen sijaan mun raadellut kädet (Hukan on aina namun saadessaan tietenkin raastettava mun sormia..) vain eivät meinaa enää toimia. Tää on tätä ulkona koiraharrastamisen hohtoa.

Oli tosi kivat treenit. Aiheena oli perusasento ja seuraaminen. Ensin harjoiteltiin pelkkää perusasentoa. Sieltä se alkoi pikku hiljaa löytyä myös meillä :) Sen jälkeen seuraamista niin, että otettiin askel tai pari sivulle tulon välissä. Tätä nakutettiin jonkin aikaa. Sen jälkeen siirryimme vielä pitempiin pätkiin. Hukka pitää kivasti kontaktia, mutta seuraa ja tulee sivulle aivan liian kauas. Mitä tehdä kun sekä ohjaaja, että koira pelkäävät, että koira tulee tallotuksi? We are working on it.

Lopuksi myös paikallaoloa. Hukan keskittymiskyky alkoi olla jo tiessään. Muutama kerta meni hyvin hihnan mitalla. Sitten Hukan päästä kuului plim eikä istuminen eikä varsinkaan paikallaan olo enää hotsittanut. Päätimme treenit muutamaan helppoon istumiseen kun olimme vähän pitäneet taukoa, jotta koiralle jäisi hyvä mieli treeneistä. Toisaalta, kun nakkia on tarjolla ei voi olla paha mieli kuin siitä, jos sitä ei saa.. Tottis on kivaa :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niiin tutulta. Täällä kans yks, jonka kädet on jäässä ja raadellut, rakastan Halin pentuhampaita! Toi oikea paikka sivulletulossa on hirmu hankala saada. Koira on istuessaan kengän kokoinen ni koita siinä saada tyyppi oikeaan kohtaan :D Nakit <3

    VastaaPoista
  2. Hukka ei yhtään tykkää olla mun jalan vieressä. Enkä mä edes näe sitä jos se on siinä, saati et se vois pitää kontaktia mun silmiin. Pikkukoirilla pitäs hyväksyä vähän pitempi matka tai mutkalla oleva ohjaaja :)

    VastaaPoista
  3. Löysin tieni teidän hienoon blogiin, pitääkin lisätä se omaan blogiluetteloon niin löydän toistekin lukemaan teidän touhuista :)

    Syksy/talvi ja ulkotreenit on kyllä ikävä yhdistelmä, mutta mitä sitä ei koiraharrastuksen eteen tekisi ;)

    VastaaPoista
  4. Pitääkin tehdä samoin, en tiennytkään että teilläkin on blogi ;)

    Ulkotreenit on kyllä vähän hankalat myös sen suhteen, että Hukka on niin pikku prinssi, ettei haluaisi esim mennä maahan kun on kylmä.. Paljonpa on iloa valtavasta turkista..

    VastaaPoista