21.9.2009

Tottistreenit pitkästä aikaa

Ekaa kertaa kokoonnuttiin Vuosaareen. Meillä oli käytössä hiekkakenttä (oikeasti jaliskenttä, mutta oli vapaana :) jossa hyvä aita peruuttamisen treenaamista varten. Muistuteltiin mieleen vanhoja juttuja. Ensin pari kertaa katsekontakti, niin että koira pyrkii ottamaan kontaktia ohjaajaan, ei toisin päin. Kosketuskepin kanssa otin melkein heti matkaa. Hukka seuraa kyllä keppiä tarmokkaasti. Otin pari kertaa juosten, Hukka meni hyvin, ite olin kömpelö.

Kun kerran muistin ottaa kosketusalustan mukaan, treenattiin myös sitä. Joka kerran jälkeen matka piteni. Sain kasvatettua matkan n. 2,5-3 metriin. Lopuksi vielä kerran helppo läheltä. Hukka hakee alustalle hyvin, kunhan on ensin otettu läheltä. Matka vähän herpaannuttaa.

Peruutusta ohjaajan vierellä harkattiin aidan avulla ja hihna esti menemisen eteenpäin. Ainakin pienellä koiralla tosi haastavaa oma liikkuminen ja koira pyörii kuin väkkärä... sain tehtyä jotain kuitenkin oikein koska lopulta H tajusi mitä hain ja se tarjosi hienosti peruuttamista. Mentiin muutamia (Hukan) askeleita. Lopuksi maahan menoa. Ei muuten ole helppoa katsoa onko tälläinen karvapallo oikeasti kyynärät maassa vai ei... H huijaa mua välillä. Mut kun oikein tarkka on niin kyllä se sit siitä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti