5.8.2009

Istu, anna tassu

Taidan huijata itseäni kun en muka ehdi treenata tottista... taitaa olla enemmän laiskuutta. Meillä on nyt kimppatreenit tauolla - syytän siis sitä.

Reenattiin niinkin perusjuttua kuin istumista kun olin huolella lukenut kirjasta ohjeet vihjesanan toimintoon liittämisestä. Eli kun koira tarjoaa oma-aloitteisesti istumista, aletaan sanoa sen istuessa käsky (istu), kun kouluttaja alkaa pikku hiljaa oppia puhumaan ja naksuttamaan yhtäaikaa, voidaan edetä ;) Tämän jälkeen sanotaan käsky juuri ennen kuin koira istuu. Edettiin tähän asti :D Seuraavaksi sit sanotaan käsky, ja koira toivon mukaan on ymmärtänyt ja istuu. Sit aletaan palkkaamaan vain kun koira istuu nimenomaan käskystä eikä enää palkata oma-aloitteisesta istumisesta. Helppoa kuin mikä, eikö vain? Hukalle on tuntunut olevan vaikeaa yhdistää toiminto ja sana, joten tehdään nyt tämä oikein perusteellisesti.

Anna tassua - osiossa pienennettiin post-it lappua nyt nopeasti ja lopuks vielä jätin sen pois. Hukka läppää tassullaan mun kämmentä hienosti :) Seuraavaksi aletaan vaatimaan pitempää aikaa ja sit kun se on saavutettu, nimetään toiminta (anna tassua). Kohdentaminen tassulla ja kuonolla on selkeesti Hukan juttu.

Tarkoituksena ois joku päivä ryhdistäytyä ja käydä kimppatreeneissä treenatut jutut läpi. Tiedossa on viikonloppuna mökkireissua, joten ehkä silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti