16.7.2009

Kotitreeni: kierros oikealle ja anna tassua

"Hyödyllisten" temppujen opettelu on nyt saanut mut innostumaan. Opettelussa on nyt kierros myötäpäivään (noudatamme Naksutinkoulutusta koirallesi-kirjan ohjetta) ja Anna tassua. En oo ikinä saanut opetetuksi Sessille ja Ninnille tassun antamista, joten Hukka on loistava koekaniini.

Aloitimme oikealle pyörähtämisen sillä, että H sai naksautuksen oikealle katsomisesta. Meni hetki, että se tajus mitä haetaan.. se mm tarjosi paljon vasemmalle katsomista :( Mutta kyllä se sieltä tuli! Olin itse huono ajoituksessa ja tarkkuudessa.. No, harjoituksen kannalta me tätä taitoa opetellaan, siis nimenomaan mun harjoituksen kannalta. H tuntuu olevan tässä jo paljon parempi ;) Tokalla treenikerralla ensin pari kertaa naks oikealle katsomisesta ja sitten piti myös kääntää vartaloa. H tarjosi paljon oikealle katsomista, joten jotain olin tehnyt oikeinkin. Sitten vähän enemmän ja lopetettiin 1/4 kierrokseen jonka palkkasin aina taakse niin, että H meni puoli kierrosta (tästä ei saanut naksautusta, koska teki sen palkan perässä juostessaan mut aattelin et vois vähän auttaa eteenpäin).

Anna tassua: En löytänyt omasta koirakirjakokoelmastani mitään ohjetta tähän, joten piti heittäytyä luovaksi. Otin Post-it lapun ja laitoin lattialle, ja H kosketti sitä melkein heti tassulla. Tämä tuli varmaan siksi niin nopeasti kun ollaan harjoiteltu tassulla kohdentamista kosketusalustan kanssa. Pidettiin tauko, ja sitten pari kertaa niin, et lappu oli lattialla. Sitten laitoin sen mun käden päälle. Tää oli selkeesti vaikeampaa mut pian H läppäsi lappua. Toistettiin nopealla naksutusvälillä ja sitten vielä vähän pienensin lappua. Hienosti meni! Suunnitelmana on pienentää lappua ja lopulta jättää se pois. Sitten nostetaan mun käden korjeutta. Vaaditaan pitämään kauemmin tassua kädellä ja lopuksi liitetään vihje sana (anna tassu!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti