6.3.2012

Kirotut hammaspeikot!

Eli Hukka kävi jälleen hampaiden putsauksessa. Onhan viime kerrasta jo huimat reilu puoli vuotta :( Mikä siinä on, että näille miniatyyreille tulee sitä hammaskiveä niin helposti? Hukka tuntuu olevan vielä jopa tässäkin porukassa aivan toivoton tapaus. Taas jouduttiin poistamaan kolme etuhammasta, kun hammaspeikot olivat päässeet kiinnityskudosten kimppuun. Saakelin parodontiitti! No, eipä pieni pommeroinen niillä taida kauheasti mitään tehdä, mutta kieli ei nyt sitten jatkossa pysy varmaan sitäkään vähää suussa - älykäs vaikutelma on taattu! :D

P4-hampaat olivat nyt aika hyvässä kunnossa, varmaankin barffin ansiosta. Pakastimessa odottelee jo possun kylkiluita pikkuista varten, kunhan suu on saanut pari päivää aikaa levätä. Siihen asti mennään mössöillä. Mylle hammaskiveä on kertynyt lähinnä P4:siin, joten sille varmaankin kovempien luiden kuin kaulojen pureskelu tekee myös oikein hyvää.

Seuraava projekti Hukan kanssa olisi totuttaa se sähköhammasharjaan. Onhan se aika pelottava värkki pomeraanin mielestä, mutta tavallisen harjan kanssa toimitukseen menee niin kauan, että siinä ehtii yhden jos toisenkin päreet palaa useampaan otteeseen.


6 kommenttia:

 1. Meilläkin taistellaan hammaspeikkoja vastaan, Retulla kun tuppaa noihin alaleuan yksin jääneisiin P4:siin ja kulmahampaisiin kertyä hammaskiveä.

  Toi sähköhammasharjaan totuttaminen kuulostaa aika pro:lta, harjaako joku oikeasti sähköhammasharjalla koiran hampaita?:D Tai no miks ei..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että Laura Ö harjaa villakoiransa hampaat sähköhammasharjalla (korjaa Laura jos olen väärässä)! Tästä inspiroituneena aion yrittää samaa kun tämän hetkinen tilanne tuntuu niin tuskaiselta eikä pikku kaverilla ole kohta yhtään incisiiviä jäljellä!

   Poista
 2. Joo Laura tosiaan harjailee sähköhammasharjalla. :) Mekin aina välillä tällä koiraversiolla: http://camikoira.blogspot.com/2011/02/hyvastit-hammaskivelle.html

  Oliko teillä Sonja myös tuo koiraharja? Cami on yllättävän hyvin tottunut siihen, vaikka alussa se vähän ällöttikin. Pitäisi kyllä yrittää harjailla Caminkin hampaita vähän useammin, kun silläkin kertyy hammaskiveä vähän turhan nopeasti. Barffista on onneksi ollut vähän apua meilläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My söi sen harjan.. Aattelin käydä ostamassa omaan oikeaan sähköharjaani jonkun lasten pehmeän pään. Vai onkohan se jo liian ällöä jos koirilla on sama harja? Tosin harjaspää vaihtuu..

   Poista
 3. Oivoi, munkin pitäis viedä Mio hampaiden putsaukseen. Saas nähä mikä tuomio me saadaan. Onko muuten mitään tietoa kuinka paljon hammaskivenpoisto suurinpiirtein maksaa yksityisellä..? Osaisin vähän varautua kuinka paljon näitä opiskelijarahoja pitää säästää..

  VastaaPoista
 4. Nyt en kyllä yhtään muista mitään esim. Fokuksessa mahtaa maksaa.. Helsingissä ainakin yhdellä klinikalla on hinnat alkaen 114 €. Loppusummaan vaikuttaa sitten paljonko putsattavaa oli ja joutuiko hampaita poistamaan. Tyyristä hommaa, mutta suun terveys vaikuttaa helposti koko koiran elimistön terveyteen, joten putsaus kyllä kannattaa jos hampaat siltä näyttävät.

  VastaaPoista