31.5.2011

Canicorssia My-caniinin kanssa

Koiran väsyttäminen, lenkittäminen ja oman kunnon kohotus erityisesti jalkoihin keskittyen => canicross. Canicross tarkoittaa koiran kanssa liikkumista luonnossa painottaen vauhdikasta etenemistä. Canicrossissa koiran pieni koko ei ole ongelma, jonka vuoksi Hukkakin joutunee jossain vaiheessa uhriksi ;)

Hankin jo talvella juoksuvyön, johon saa kätevästi koiran hihnan kiinni ja näin omat kädet vapaaksi. Olemme Myn kanssa satunnaisesti testanneet vyötä jo aikaisemmin, mutta nyt on tarkoitus aloittaa lenkkeily oikein todenteolla kun hauvavauvalla alkaa olla sen verran ikää (8kk) että sitä uskaltaa lenkittääkin. Aloitimme harjoittelun reilun puolen tunnin lenkillä vaihdellen reipasta kävelyä ja juoksemista, koska oma juoksukuntoni lähtee ihan nollasta. Tavoitteena on lähinnä kohottaa kuntoa, joten mitään varsinaisia kilometri- / vauhtitavoitteita meillä ei ainakaan toistaiseksi ole. Lisätietoa esim. Suomen Valjakkourheilijoiden liiton sivuilta.

JuoksuvyömmeNäillä kengillä kelpaa juoksennella

2 kommenttia:

  1. Ootte varmaan aika mainio näky Myn kanssa! Täällä myös odotellaan, että Jemma kasvaa isoksi ja aletaan sitten mekin canicrossailemaan. Nyt ollaan vasta opettelemassa sitä, että vaikka emäntä ottaa muutaman juoksuaskeleen, se ei tarkoita sitä että pentu lähtee juoksemaan niin kovaa kuin tassuista lähtee.. Joku reipas ravi voisi olla vähän toivottavampaa. :)

    VastaaPoista
  2. Hehe, te tarttette ehkä vähän jykevämmän vyön ka valjaat kuin me :D Tosin jos Jemma juoksee täysiä niin sehän kätevästi myös vetää sua samalla ja ootte tosi nopeita ;) Mytä kiinnostaa toiset koirat vielä aika paljon joten yritetään crossailla kun oletettavasti lenkkipolulla ei ole kovaa ryysistä.

    VastaaPoista