28.9.2010

Syksyn ekat treenit Purinalla!

Eilen alkoivat K9:n maanantaivuorot Purina-Areenalla. Harjoittelemme klo 21-22 ryhmässä, ryhmäkavereina meillä on mm. Anne & Cami. Teemana olivat yksittäiset esteet sekä erilaiset lyhyet ohjausharjoitukset hyppyesteillä.

Treenasimme Hukan kanssa kahdella vierekkäisellä hypyllä ( :-: :-: ) esteen takaakiertoa, välistä vetoja ja muita kikkailuja. Kerran meinasin talloa Hukan, mutta muuten meni kivasti. H kuunteli hyvin ohjausta. Lisäksi meillä oli muutama hyppy, putki ja muuri yhdistelmänä. Emme ole vähään aikaan tehneet muuria ollenkaan, ja varmaankin osittain siitä johtuen Hukan mielestä se oli kiva suorittaa vain väärästä suunnasta. Hmm. Toistolla parani.

Purinalta löytyi A-este jossa on kumipäällyste! Voi onnen päivää! Hukka meni sen hiimu hienosti :) En raaski pyytää sitä menemään puista A:ta, koska tuloksena on onnetonta räpeltämistä ja se myös kieltää sen usein. Set up the dog for success - ei siis oikein toimi sellaisen kanssa. Harjoittelemme A:ta siis toistaiseksi vain kumipäällysteisenä.

Keinua emme ole tehneet aikoihin. Oikein hävettää. Aluksi otin sitä hihnan kanssa. Tulin kuitenkin miettineeksi, että mitähän hyötyä siitä mahtaa olla? Voin hirttää koiran tarvittaessa jos se tippuu?? Luovuimme siis hihnasta nopeasti. Hukka meni reippaasti keinun päähän asti jossa se sai mutustaa herkkua sillä aikaa kun pehmensin keinun laskun. Kerran annoin keinun mennä lähes täysin ilman hidastusta ja se tietenkin rämähti vähän. Hukka ei kuitenkaan siitä paljon ollut moksiskaan ja suuntasi heti uudestaan ylös kun pyydettiin. Hieno mies :)

Mukana treeneissä oli jokaisen supersportti koiran varuste eli Back on Track - mantteli. Hukalla on taipumusta palella herkästi treeneissä kun sen pitää odottaa kiinni sidottuna, joten jo nyt syksyllä aion pitää sillä takkia mukana, etteivät lihakset jumiutuisi. Lisäksi tietysti alkulämmittely ja loppujäähdyttely.

Tuleva BoT-malli?

1 kommentti: