16.7.2012

Ysk ja köh

Meillä on päästy ensimmäistä kertaa tutustumaan lähemmin koiranomistajien yleisesti tuntemaan flunssakoktailiin eli kennelyskään. Väliaikaisesti laumakoko on kivunnut neljään ja ensimmäinen koiruus aloitti köhimisen kolme päivää sitten. Diagnoosi oli vähän hukassa kun seuraava koira aloitti köhinän vasta parin päivän päästä. Nyt yskähtelee, kakoo jo köhii koko koirakatras. Jes.

Nyt ollaan sitten karanteenissa muutama viikko eteenpäin ja yritetään olla levittämättä tätä ah niin ihanaa riesaa. Löytyykö vinkkejä kennelyskäisen koiran olon helpottamiseen? Mukolyytit ovat jo käytössä ja lenkit minimissä. Lisätietoa kennelyskästä.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli tossa syksyllä hoitokoira, ja me epäiltiin, että nää olis yskinyt kennelyskää.. Simo kakoi kerran, ja Titi-Nalle vähän köhähteli. Kuultiin sitten, että kennelyskä on "pikkasen" pahempi, eli luultavasti ei ollutkaan sitten sitä.
  Itse olin paniikissa jo tossa kohtaa ja eristin pojat täysin. Tsemppiä sulle, onneks aikuiset koirat selättää ton aika helposti ja paranee nopeesti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, meillä ei tosiaan jäänyt ihan pariin yskähdykseen :) Koirat yski muutaman yön niin kovaäänisesti etten saanut nukuttua ja olen kuitenkin sikeä nukkuja.. Kurja olo oli Myykkelillä, välillä vaan istua kyhjötti yskimässä. Hukka ei tainnut yskiä kuin muutaman kerran. Mutta nyt on kaikki jo onneksi parantuneet. ^^

   Poista
 2. Yskänlääkettä ei kuulemma kannata antaa. Pitkittää tautia, koska hillitsee yskää jolloin limakaan ei poistu. Eli siis mielummin antaa yskiä :) Meidän lauma harrastaa kennelyskän aikaan hunajaveden litkimistä ja suihkun jälkeen höyryssä hengailua. Rauhoittaa ja avaa hengitysteitä :) Siinä muutama vinkki mahdollisiin tulevaisuuden kennelyskiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yskänlääkkeitä on ainakin kahta sorttia, limaa irrottavia ja yskimistä hillitseviä. Itse käytin tuota limaa irrottavaa, koska limaa koirat selvästi yskivät ja ajattelin jos sillä päästäisi siitä tehokkaammin eroon.. Ja ei ainakaan hillinnyt yskää ollenkaan :D (niinkun ei pitäisikään).

   Jos törmätään toisenkin kerran tähän inhaan vaivaan pitää kokeilla tuota höyryn hengittelyä.

   Kiitos vinkeistä! :)

   Poista