31.1.2012

Potilas

Aurinkoinen lenkki ihanassa talvimaisemassa päättyi eläinklinikalle kun katsoessani Mymmyn iloista menoa olin näkevinäni jotain punaista. Lähemmässä inspektiossa punainen johtui vertavuotavasta tassusta, jonka kynsi sojotti johonkin ihan muualle kuin piti.. Soitto eläinklinikalle ja menoksi.

Myykkeli humautettiin tajuttomaksi (perus butorfanoli+demedetomidiini yhdistelmällä), joka vaikutti hyvin nopeasti. Puudutettu kynsi poistettiin ja potilas pääsi kotiin joulunvärisen tassusiteen kanssa. Mytä ei ole aikaisemmin rauhoitettu, joten oli mielenkiintoista seurata miten se reagoi, varsinkin kun olen juuri käynyt Anestesia ja tehohoito-kurssin koulussa. Tosin oma lemmikki on aina eriasia, migreenikin kolkutteli jo ovella.. No, ainakin tulee nyt omakohtainen kokemus näistä revenneistä kynsistä, jos nyt jotain positiivista tästä haluaa etsiä.

My lepää parhaillaan vällyn alla sohvalla vieressäni (suurempi etäisyys ei kelpaa) ja vaikuttaa vielä aika sekavalta. Lisäksi päässä on pönttö ja jalassa side.


4 kommenttia:

  1. voi kun toinen näyttää reppanalta :/
    Hitsin vimpulat itse kyllä säikähtäisin pahasti jos näkisin jonkun noiden kynsistä sojottavan taivaan tuuliin.

    Voimia toipilaalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Potilas käyttää hyväksi kaikkia rassukoiden erivapauksia, eli on päässyt nukkumaan makkariin. Johdonmukainen koirankoulutus ei tunnu meillä aina pätevän... Ekat puolitoista vuorokautta meni ilman ontumista, mutta nyt pikkuinen linkkaa. :/

      Jos näin sattuisi tapahtumaan omalle koiralle niin koira vaan kainaloon ja soitto eläinlääkäriin.

      Poista
  2. Pönttökohtalotoveri ilmoittautuu! Meillä vanhemmalla aussiella on pönttökomennus kastraation jäljiltä. Pönttö tosin vaihdettiin jo muihin virityksiin, kun ei tyyppi uskaltanut oikein liikkua se päässään..

    Paranemisia pienelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi raukkaa. Meillä My alkoi koheltaa sujuvasti kaulurinsa kanssa jo toisena päivänä. Nyt se ei tunnu rajoittavan menoa enää ollenkaan ja juominen + ulkona kaiken syöminen onnistuu hyvin jo lamppupäässä.

      -Sonja

      Poista