10.12.2010

Koiraihmiset

Alkoi ottaa jo aivoon sen verran, että pitää kyhätä aiheesta blogipostaus.. Onko kukaan muu törmännyt siihen, että kun lenkität pentua, kaikki vastaan tulevat koiraihmiset haluavat jakaa sinulle neuvojaan koiran pidosta/koulutuksesta/kaikesta mahdollisesta? Veikkaan, että kaikki.

Päivän paras oli, että pentu pitää heti viedä ekan rokotuksen jälkeen koirapuistoon, jotta se ei ala räksyttämään muille koirille. Haluaisin tästä tieteellistä näyttöä, kiitos! Joo, on todellakin hyvä sosiaalistaa pentua, mutta mielestäni koirapuisto ei ole paikka siihen, ainakaan vielä. Oma mielipiteeni on, että koirapuistoa kannattaa vielä toistaiseksi välttää ja keskittyä lähinnä tuttuihin koirakavereihin, joista voi olettaa, että pennun saamat kokemukset ovat positiivisia. Samainen koiran ulkoiluttaja ajatteli ilmeisesti, että on ihan ok antaa koiransa seurata Mytä, vaikka My selvästi pyrki siitä kauemmaksi. Joo, pakottamallahan se pentu oppii, ettei muille tartte räksyttää. HUOH!

Lisäksi on toki ihanaa, että kaikki kokevat tarvettä pysähtyä silittämään. Ei tarvitse sitten ihmetellä, kun mun koirat eivät osaa ohittaa :) Onneksi suurin osa ihmisistä jättää meidät koirineen rauhaan, kun kertoo, ettei pennulla ole vielä rokotuksia. Vaikka toki silti tiettyjä koiria tapaamme, on pääasia ettei asiasta tarvitse jäädä väittelemään.

Koiraihmiset voisivat panostaa kohteliaisuuteen siinä, että kysyisivät saako tulla tervehtimään ja jos vastaa ei, uskoisivat. Muuan tätikin suivaantui, kun olin ulkoiluttamassa vanhempieni koiria, enkä halunnut, että hänen mustinsa tulee iholle. Täti suuttui kun hänen koiransa ei kelvannut meille, olihan se kuulemma ihan rotukoira :) No, yritin siinä vähän perustella, että kun nämä eivät ole minun koiriani niin en halua ottaa riskejä. Vähän kyllä nauratti jälkeenpäin :D Vai että ihan rotupiski :)

Mutta elämä on, ja pitäisi kait muuttaa johonkin pöpelikköön jos haluaa välttyä tältä kaikelta. Rauhallisia ulkoiluhetkiä kaikille!

5 kommenttia:

  1. koira- ja hevospiireissä on maailman paskamaisimmat ihmiset. Itsekin kirjottelin hieman koirista blogiini ja heti oli suuri joukko kertomassa mielipiteitään.. inhoan sellaista. Älkää välittäkö :) My on ihana <3

    VastaaPoista
  2. JOO, toi ärsyttävintä kun kaikki haluaa tulla rapsuttamaan ja ihastelemaan ja silittämään. Myöskään mun koirat ei osaa ohittaa, ei ihmisiä eikä koiria juuri tämän takia. Ite oon tehny Halin kanssa sitä, että huudan kovaan ääneen "Ohi!" kun joku ihminen lähestyy, se on toiminut yllättävän hyvin. Ja Halikin ymmärtää, ettei vastaantulevan päälle voi hypätä. Ja kun joku koira tulee enkä jaksa mitään haisteluhetkiä, sanon joskus että jompikumpi on ollut vähän kipeänä/ripulilla, en halua tartuttaa. Hähä. Toimii _erittäin_ hyvin.

    Ehkä ilkeetä, mutta mä haluaisin kulkea lenkit rauhassa ja pitää ne leikkihetket erillään tuttujen ja turvallisten koirien kanssa.

    VastaaPoista
  3. Hahahaha toihan on hyvä keino :D täytyy laittaa korvan taa jos oon äitini koirien tai joskus omani kanssa liikenteessä :D

    VastaaPoista
  4. Hei Laura toi oli kyllä hyvä heitto, pitää ottaa myös käyttöön :) Joskus Hukan kanssa oon kans käyttäny tota "OHI!!" juttua ja on toiminut jonkun verran. Mun koirat on kyllä tällä hetkellä ihan mahdottomia kun ne on samaan aikaan ulkona. Hirveä rähinä ja pelleily koko ajan, kumpikaan ei muka osaa kävellä nätisti hihnassa. Sitten kun ottaa ne yksitellen niin johan ovat enkeleitä. Mokomat kakarat :)

    VastaaPoista
  5. Hihi, kuulostaa tutulta. Meillä menee hyvin siihen asti kun molemmat on saanu tehtyä tarpeensa, Hali muka kyllästyy ja alkaa rähistä Miolle. Mio ei kauheesti välittäis, mutta kun toinen alottaa, ni täytäähän sitä pomppia, rähistä ja yrittää kaataa toinen nurin. Kurittomat kakarat, JEP :) Omistaja ei tietty voi asialle mitään, niin vaan tapahtuu :D

    VastaaPoista