26.11.2010

Sosiaalistamista


Kävimme Annella ja Camilla kylässä eilen. Cami on luottokoirani sosiaalistamisessa, koska Cami ei varmasti tee pahaa kärpäsellekään ja lähinnä ehkä itse menee pakoon :D Taas siis kiusattiin Cami-rukkaa ällöttävällä pennulla. Camia ei oikein kiinnostanut riiviö, ja aluksi ulkona My haukkui taukoamatta ja ajoi Camia takaa.. Sisällä pentu vähän rauhoittui ja Cami vietti suurimman osan ajasta sohvalla kun pentu touhusi.

Tänään kävimme tapaamassa toista luottokoiraa setä-Torstenia. Tapasimme Sofin ja Torstenin Purinan pihalla ja setä-koira kertoi pennelille, että isot koirat ovat harmittomia ja jopa kivoja. My uskaltautui alun epäluulojensa jälkeen syömään nappuloita ihan Torspan nenän vieressä. Kävelimme pienen lenkin yhdessä.

Nyt on ollut niin kylmä, ettei sisäsiisteysopettelusta tule yhtään mitään. Pakkaset tulivat kyllä pahimpaan aikaan. Lisäksi pikku ADHD pissaa sisälle niin lukuisia kertoja päivässä, että päätin varata ajan eläintohtorille. Kävimme tänään vastaanotolla ja huomenna saamme viljelyn tulokset. Kallista tämä vainoharhailu, mutta haluan varmistaa, ettei kyse ole infektiosta. :)


Iso ja pieni

Yksin olot ovat nyt sujuneet ihan mallikkaasti. Labratöiden vuoksi hauvat ovat olleet päivittäin 3-4 tuntia keskenään kotona. Lähtiessä eikä palatessa ole kuulunut pihaustakaan. Talkkari myös kommentoi, ettei ole kuullut mitään mekkalointia. Jotta pääsisimme Hukan kanssa pian agilitytreeneihin, olen alkanut pitää Mytä myös ihan yksin sen aikaa kun käymme Hukan kanssa lenkillä. Hyvin on pentu siihenkin suhtautunut. On se vaan aika mussu vaikka kamala riiviö onkin. Pohdin olisiko siihen sekoitettu salaa vähän ärrieriä ;)

9 kommenttia:

  1. Tulee ihan mieleen Mion sisäsiistiksi opettaminen, ei päästy ekaan kuukauteen ulos melkein ollenkaan. -30 asteet ei houkutellu 700 gramman pakkauksen kanssa.

    My näyttää jo ihan koiralta, onko se jo yhtä iso kuin Hukka? ;)

    VastaaPoista
  2. No joo -30 on aika paljon liikaa, Myllä on sentään kaksin kertainen määrä massaa. Pieni painaa jo 1,5kg joka on saman verran kuin Hukka. :D

    Lenkillä varsinkin Hukka on Myn idoli, se menee sinne minne Hukka ja tekee sitä mitä Hukkakin. Tosin aika nihkeästi vielä tarpeitaan ulos.. Tänään tosin ollaan tehty ennätys: ainakin seitsemät pissat ja yhdet kakat ulos. Ehkä tästäkin vielä joskus tulee sisäsiisti... :)
    -Sonja + H&M

    VastaaPoista
  3. Heippa Sonja, haluaisin kysyä sulta että miten sulla on mennyt Hukan kanssa haukkumisen osalta? Onko ollut herkkähaukkuinen ja miten siitä on päästy irti jo on ollut? Hukka on kyllä tosi komea poika <3

    VastaaPoista
  4. Hukka kiittää kehuista, on se kyllä niin komia poika. Varsinkin omasta mielestään ;)

    Hukka ei ole oikeastaan koskaan ollut herkkä haukkuinen. Se haukahtelee innostuessaan tai kun vaikka nami/lelu on sen saavuttamattomissa, mutta näkösällä. H ei hauku edes ovikelloa.

    My sen sijaan tuntuu pitävän haukkumista hyvänä reaktiona vähän kaikkeen. Mystä tulee mun eka oikeasti haukkukoulutettava. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan ;) Ovikellohaukuntaa pyritään ehkäisemään sillä, etten itse ylireagoi siihen. Lisäksi koitan vaan jättää haukkumisen huomiotta. Huomiota saa kun on hiljaa :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa hyvältä :) mä oon seurannut aika paljon sitä koiran ja omistajan käytöskoulua (olikohan toi sen oikee nimi) ja siinä on ollut tosi hyviä elekielivinkkejä ja muita juttuja.. onnea haukkukoulutuksen kanssa! :)

    VastaaPoista
  6. Kivan näköinen takki Myllä päällä, mistäköhän noita mahtaisi saada? Onnea uudesta pennusta! :)

    VastaaPoista
  7. Halikin apinoi kaiken Miolta ja siks oppi niin nopeesti nostamaan jalkaa pissatessaan ja kuopimaan takajaloillaan. Kyllä se sisäsiisteys siitä, Mion kanssa siinä meni varmaan vuosi :D Oon kateellinen, ettei Hukka hauku edes ovikelloa! Meillä on ihan kaamee rähinä AINA kun kello soi.

    Selitin jollekin Myn ihanasta nimestä ja mietin, että sanotko sen "myy" vai "mai"? Näinkin tärkeitä asioita mun mielessä liikkuu :D

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Takki on Puppia-merkkinen, mutta koska on ostettu jo vajaa kaksi vuotta sitten on aika hankalaa saada. Pidän takista kun siinä ei ole hihoja joihin tappijalat kompastelisivat. :)

    Laura: Se siitä ovikellohommasta sitten. My haukkuu sitä niin tehokkaasti, että saa Hukankin mukaan touhuun. Yhyy! :( My on niinkuin Lilla My eli "Myy". Myltä ei ainakaan riiviöluonnetta puutu ;)

    VastaaPoista
  9. Teillä on sit ihan samalla tavalla kuin meillä. Mio on kiltti ja rauhallinen, Hali täysi riiviö ja rellestäjä :D O-ou, ei hyvä toi ovikellojuttu. Toivottavasti ei käy usein vieraita ;)

    VastaaPoista