7.7.2009

Tottistreenit 4

Tehtiin eilen maahanmeno-treeniä. Ilmeisesti, koska ollaan treenattu viime aikoina paljon seisomista, H tarjosi lähinnä sitä. Sitten istumista ja viimein maahan menoa :) Vähän piti vielä kokeilla muuta (mm kuopimista josta ei kyllä ole ikinä saanut naksua..) ja sitten alkoi sujua. Monta sujuvaa toistoa. Jes. Vaadin nykyään aina jonkin tehtävän ennen kuin H saa ruoka-astiansa. Aloitin katsekontaktilla, sitten seisomista ja nyt muutamalla kerralla maahan meno. Seisomiseen ja maahanmenoon sisältyy katsekontakti.

Mulla on nyt iltalukemisena kirja "Naksutinkoulutusta koirallesi" by Egtvedt & Köste. Ainakin alkuosa kirjasta on vakuuttanut. Suosittelen! Seuraavaksi haaveilen jostain pätevästä käytännön agility-opuksesta. Saa ehdottaa ja suositella ;)

Itse tottistreenit osa 4:
Koska vettä tuli kuin esterin pe***estä, siirsimme treenit sisätiloihin. Neuvokkaina eläinlääketieteenopiskelijoina suuntasimme EKYn omaan tilaan kuopioon. Siellä mahtui ihan hyvin vähän reenailemaan. Aiheena oli maahanmeno ja peruuttaminen ohjaajan sivulla. Hukka tarjosi maahanmenoa suht reippaasti ja muutama kerta oli jo oikeasti hyvä nopeutensa puolesta. Peruuttaminen ohjaajan sivulla tapahtui seinän ja taluttimen avulla. Taluttimella oli tarkoitus olla päästämättä koiraa eteenpäin ja seinä ehkäisi kääntymistä. Hukka ahdistui hieman seinän ja mun väliin jäämisestä, mutta parin kerran jälkeen hiffasi mitä pitää tehdä ja sain pitää löysän hihnan ja etäisyyttä seinään tämän jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti