30.6.2010

Nappulat, raksut ja sörsselit

Lauran innoittamana kirjoitan pienen postauksen poikien ruuista. Ruuan valinta on ollut yllättävän haasteellista, mutta luulen, että olen tavallaan itse tehnyt siitä hankalaa. Pojat syö kaiken mitä niille antaa (matolääkkeet, nappulat, märkäruuat, luut, raa'at lihat, kaikki ihmisten ruuat menee suurena herkkuna alas). Nykyinenkin ruokavalio elää koko ajan.


Hukka on koko ajan syönyt pääosin nappulaa kuivana lähinnä sen vuoksi, että se on sille hyvin sopinut ja olen laiska. Aloitimme joskus pentuna Royal Caninilla jota saimme kasvattajalta, joka oli ihan ok. Hill's lahjoitti meille kilon pentunappulaa, joten seuraavaksi Hukka söi sitä. Hill's oli muuten ok, mutta ulostemäärä kasvoi valvavasti. Seuraavaksi ostin Eagle Packin Holistic nappulaa, koska se vaikutti tuoteselosteen perusteella hyvältä ja kaveri suositteli kyseistä merkkiä. Sekin oli hyvää. Tämän jälkeen tutustuin Virbac/Mastery ruokiin ja ihastuin niiden ajatukseen valmistaa ainesosat erikseen juuri niille sopivalla tavalla ja rasvan lisäykseen viimeisenä makua tuomaan. Parhaillaan Hukka syö Virbacin Adult lightia, koska kastroinnin jälkeen vahdimme linjoja. Harkinnassa on Dental nappula, mutta sitä ei Virbacilta löydy joten en osaa päättää vaihtaako vaiko ei ;)

Haiku syö Royal Caninin pentunappulaa, koska sitä saimme kasvattajalta ja se vaikutti sopivan. Nyt Haikun iho kuitenkin hilseilee, joten ehkä vaihdamme Virbacin pentunappulaan tai lisään ruokaan lohiöljyä.

Ekstrana pojat saavat lihaisia possun kylkiluita sekä raakaa lihaa, jotka ovat kummankin suuren suurta herkkua.

Koiran ruuan valinta on hyvin hankalaa, jos sitä alkaa miettiä liikaa :) Tutkittua tietoa on yllättävän vähän ja tuntuu, että monet "asiantuntijat" edustavat aina omaa koulukuntaansa. Ihanteena pidän oikein laskettua raakaruokintaa, mutta se vaatii minulta lisää perehtymistä, jotta osaan laskea kaikki tarvittavat ravinto- ja hivenaineet. Lisäksi aion odottaa, että Haiku lopettaa kasvamisensa. En halua ottaa turhia riskejä pennun ruokinnassa kun valmisruuissa on periaatteessa kaikki laskettu puolestani.

3 kommenttia:

  1. Meiltä muuten saisit halvalla Virbacin Adult Lightia, 7,5kilon säkistä on noin puolet jäljellä jos kiinnostaa. :) Cami vaihtoi allergiamuonaan, niin pitäisi päästä tuosta vanhasta eroon.

    VastaaPoista
  2. Mun äiti haluis ostaa sitä myös joten me voitas kyllä ostaa se loppusäkki sulta!

    VastaaPoista