18.4.2012

Slow foodia koirille

Kävin Annen vinkkaamalla Malin Ekblomin luennolla, jossa keskityttiin ruoka-aterioiden sisällön sijaan siihen, miten koira tulisi ruokkia. Ruokakupista sapuskan imurointi sekunnissa jättää koiran helposti nälkäiseksi. Ekblomin mukaan koira kokee syöneensä enemmän kun se käyttää enemmän aikaa sen popsimiseen. Ruuan etsiminen, repiminen ja pureskelu - työntekeminen sapuskan eteen - on koirille luonnollista toimintaa eikä pelkkä ruokakupin tyhjennys sitä tarjoa.

My tuntuu olevan aina nälkäinen ja sen syömisnopeus onkin jopa legendaarista noin pienelle koiralle, joten olen päättänyt panostaa ruokakuppiin joka hidastaa koiran ruuan imurointia.Ns. Slow feed - kuppeja löytyy jos jokin näköistä, mutta niiden saatavuus perus koiratarvikekaupasta tuntuu olevan vähän huonoa. Yksi malli löytyi eilisellä kauppareissulla Murren murkinasta, mutta sai vielä jäädä odottelemaan paremman värivalikoiman saapumista. Kuvat lainattu.






 Kongitkin voisi taas kaivaa jostain lelulaatikon pohjalta ja alkaa tarjota ilta ruuat niistä. Ekblomin mukaan ei ole haittaa jos koira syö ateriansa jäisenä, jos se vaan silloin syö sen hitaasti. Muuten jäinen mahansisältö voi aiheuttaa vatsanpuruja - ihan järkeenkäypä ajatus minusta.



3 kommenttia:

  1. Sait tunnustuksen! http://jessejajerry.wordpress.com

    VastaaPoista
  2. Mikäli meillä ei tuo pennun hotkiminen vähene iän myötä, ostan sille jonkun tuollaisen ahmijakipon. Nykyään viskon sille murot pitkin lattiaa. Kestääpähän vähän pidempää syöminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin itse taas katsomassa Murresta jos olisi tullut sopiva kippo kokeiltavaksi. Ei ollut. Etsintä jatkuu ja kerron käyttökokemuksista heti kun kuppi on ollut Myn testissä.

      Ruuan levittäminen lattialle onkin hyvä idea, siinä menee aikaa ja energiaa koiralla kun joutuu niitä etsimään. Nappula sopii siihen varmasti paremmin kuin raakaruoka :)

      Poista