4.10.2009

Agia, tottista ja tapaksia

Kävimme tottistelemassa Kannelmäessä kera Sofi, Millan ja koirien. Harjoittelimme luoksetuloa muutamalla toistolla; joku pitää kun ohjaaja juoksee poispäin ja perusasennossa ollessa koira päästetään irti. Tää meni kaikilta loistavasti :) Aidan vieressä peruuttelu on kyllä edelleen haasteellista. On todella vaikeaa saada pieni koira itsensä ja aidan väliin, ja rajoittaa sen eteenpäin menoa taluttimella kun se onnistuu kieppaamaan ympäri tilassa kuin tilassa.. Huoh! Hukka myös ahdistuu jos se on liian pienessä tilassa minun ja aidan välissä. Mutta ehkä se vielä tästä.. o.O

Vihdoin alkoi K9:n agilityvuorot Purinalla :) Meidän alkeisryhmässä on peräti 7 koirakkoa, mutta nyt oli paikalla vain 3. Treenit ovat lauantaina, joten tuskin mekään päästään joka kerta. Aloitimme hypyllä. Hukalle laitettiin rima ensin alimmalle korkeudelle, josta se meni ali tai kiersi... sitten laitettiin ristikko, siitä se meni vasemmasta laidasta rimojen välistä :D Tässä kohtaa alkoi olla vaikeaa pitää naamaa peruslukemilla. Lopulta se meni ristikosta yli kun vas reunaan lisättiin vielä yksi rima estämään siitä raosta meno. Hukka vierasti kovasti opettajamme kiinni pitämistä, joka varmasti sai sen epäröimään hyppyä. No, kun otettiin sitten lennosta hyppyjä ne meni loistavasti. Joka kerta namin sai namikiposta, ei ohjaajan kädestä. Jatkamme siis tästä lähtien ristikkoesteillä kunnes pomppua kehittyy lisää :) Sitten mentiin putkea, ihan perus suoraa putkea, ohjaaja kutsuu toisesta päästä. Me tehtiin melkein heti lennosta. Opettaja painotti kummaltakin puolelta ohjaamisen tärkeyttä. Se onkin hyvä muistaa. Lopuksi otettiin rengasta. Tätä H ei ole ikinä aikaisemmin suorittanut. Kentällä oli sellainen kehyksetön rengas, jonka sai vielä kokonaan irti. H hyppäsi maassa olevan renkaan läpi tosi hienosti :) Meille tuli kotiläksyksi jättökäskyn opettelua.. Se onkin tarpeellista, varsinkin kun H arastelee opettajaamme.

Lauantai-iltana olikin luvassa kemut Teemun vanhemmilla. Saimme herkutella aivan ihanilla tapaksilla ja Teemun sukua oli kylässä. Myös Miro et Minka olivat totuttamassa Hukkaa vielä vähän lisää lapsiin :) Minkan mielestä tosin tämä nuolukone taitaa olla vähän liian innokas.. H oli aivan lopen uupunut illalla kun ajeltiin kotiin - ei kuulunut takapenkiltä hiiskaustakaan.

Tänään harjoittelimme sisällä kohdentamista. Ensin tassulla tuttuun kosketusalustaan (pakastepurkin kansi) ja sitten nenällä usb-tikun koteloon agilityn kontaktiharjoituksia varten. Ollaan kyllä tähän mennessä otettu kontaktit juosten, mutta voisihan sitä olla hyödyllistä opettaa koira pysähtymään niille. Lisäksi otettiin seisomista. H tarjoaa todella vahvasti istumista ja maahanmenoa, joten ei oteta niitä nyt ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti